Optimaliseer uw stereosysteem met Anti-Mode X4

2erX4 schw silber sm

.De interactie tussen uw luidsprekers en de luisterruimte is meestal de grootste storende factor in de prestaties van een high-end audiosysteem. Elke luisterruimte creëert fouten van tientallen decibellen of meer. Deze afwijkingen zijn vooral hoorbaar bij de bas- en lage middentonen, waarbij de klassieke akoestische oplossingen geen soulaas meer bieden.

De DSPeaker Anti-Mode X4TM voorversterker / DAC / hoofdtelefoonversterker combineert een uitgekiende selectie van audio-elektronica met meer dan een decennium aan expertise in akoestiek en signaalverwerking. Hij is ontworpen met één doel voor ogen: het naar een hoger niveau tillen van wat mogelijk is in stereogeluidsweergave in de huiselijke omgeving.

Lees meer..

Anti-Mode: waarom heb ik het nodig?

Iedere luidspreker reageert met zijn omgeving. U kunt dat horen doordat op sommige plaatsen het geluid veel harder klinkt dan op andere plaatsen. Dat komt omdat lage geluidfrequenties tegen de muren van de kamer botsen en daardoor 'staande golven' in uw kamer maken. Deze staande golven veroorzaken de dreunende bassen die het overige basgeluid maskeren. Bij geluidseffecten in actiefilms is het niet storend, maar bij muziek gaat dat ten koste van een mooi natuurgetrouw geluid.

Dit effect word veroorzaakt door uw kamer, en dus niet door uw luidsprekers. Gelukkig hoeft u uw kamer niet te verbouwen: met de Anti-Mode kunt u het storende effect van uw kamer grotendeels opheffen.

Het installeren en éénmalig inregelen is eenvoudig: u sluit het apparaat aan op uw installatie, drukt op de knop en de Anti-Mode regelt zichzelf binnen enkele minuten in. Daarna is het apparaat klaar voor gebruik. Geen computers, geen software, geen gedoe. Gewoon genieten!

 

Anti-Mode X2

x2bannerrood2

 

De nieuwste toevoeging aan de DSPeaker-productfamilie, de Anti-Mode™ X2, is een veelzijdige DSP-krachtpatser. Het beschikt over een geheel nieuw Anti-Mode 3-algoritme dat automatisch de combinatie van hoofdluidsprekers en optionele subwoofer(s) met de akoestische omgeving optimaliseert.

​Een volledig aanpasbare toonregelingsfunctionaliteit is beschikbaar, naast een ultramoderne digitale crossover en een infrasoon filter. De meeste functies zijn realtime instelbaar met de meegeleverde afstandsbediening. Er worden meerdere geluidsprofielen ondersteund die snelle toegang tot eerder opgeslagen geluidsconfiguraties mogelijk maken.

Anti-Mode X2 is de perfecte geluidsupgrade voor elk stereo home-audiosysteem. Voeg hem als processor toe aan je bestaande opstelling, of gebruik hem als voorversterker en bouw er je home cinema omheen. Er is geen reden om niet van het nieuwe verbeterde geluid te genieten.

 

x2rear

 

Firmware Highlights

  • Nieuwe Anti-Mode™ 3 correctie

  • Cross-over voor luidsprekers en subwoofer(s)

  • Automatische kanaalbalans en akoestische match luidsprekers en subwoofer(s)

  • Toonregeling ‘on the fly’ voor laag, midden en hoog

  • Geheugen voor drie gebruiksprofielen

Aansluitingen

  • Analoog stereo òf 1 coaxiale S/PDIF digitale input (niet tegelijkertijd)

  • 1 optical S/PDIF digitale input

  • S/PDIF: 16 tot 24 bits PCM, 32 / 44.1 / 48 / 88.2 / 96 / 176.4 / 192 kHz

  • USB Type-C connector voor Audio input

  • USB Audio 1.0 stereo 24-bit 48kHz / 96kHz PCM (geen drivers nodig)

  • Analoge stereo RCA-uitgang, analoge subwoofer RCA-uitgang

  • Microfoon ingang 3,5 mm

  • IR afstandsbediening (meegeleverd)

  • Service USB port voor firmware updates (USB memory stick nodig)

Analoge specificaties (typisch)

  • Frequentieband (analoog naar analoog): 5 Hz tot 22 kHz

  • Analoge ingang (RCA):

   • 2.3 Vrms (max)

   • SNR 100 dB

   • THD (-6 dB level) < 0.002 %

  • Analoge uitgang (RCA):

   • 2.2 Vrms (max)

   • SNR 107 dB

   • THD (-6 dB level) < 0.0015 %

  • Subwoofer uitgang:

   • 2.3 Vrms (max)

   • SNR 100 dB

   • THD (-6 dB level) < 0.03 %

  • Energieverbruik: in bedrijf 1,5W en in stand-by 0,1W

  • Display is dimbaar, van helder tot donker (vertraagd automatisch uit)

Afmetingen

  • X2 gewicht: 0,3 kg

  • X2 afmetingen: 126mm (breed) x 80mm (diep) (zonder kabels) x 28mm (hoog)

Meegeleverd

  • voedingsadapter 12V

  • meetmicrofoon

  • afstandsbediening + batterijen (2x AAA)

  • Nederlandstalige handleiding

 

Prijs: € 599,- incl BTW, géén verzendkosten (Benelux)  Ga naar het bestelformulier

pdf button sm Download de gebruiksaanwijzing voor de X2 

Oktober order bonus: een gratis set stereo RCA-kabels van JIB.

JIB Chrome 1paar 

De verkoop start in oktober en wil je snel over deze geweldige X2 kunnen beschikken, bestel dan nu en ontvang deze set kabels (t.w.v. €79) er gratis bij. 

20 augustus 2022

Met blijdschap geven we kennis van de nieuwe .....

Anti-Mode X2

product x2

De nieuwste toevoeging aan de DSpeaker-productfamilie, de Anti-Mode™ X2, is een veelzijdige DSP-krachtpatser. Het beschikt over een geheel nieuw Anti-Mode 3-algoritme dat automatisch de combinatie van hoofdluidsprekers en optionele subwoofer(s) met de akoestische omgeving optimaliseert.

Bekijk de Anti-Mode X2 hier

Farad power supplies

Wij zijn dealer van Farad power supplies om een heel goede reden: ze dragen bij aan een hoorbaar mooier geluid.

Farad Super3

Deze power supply, of gewoon voedingsapparaat, hebben wij uitvoerig getest met de Anti-Mode 2.0 Dual Core. De AM20DC gebruikt standaard een power plug, een geschakelde voeding, van 12V. Op zich werkt het goed, maar een super gestabiliseerde voeding maakt wel degelijk dat de werking van de AM20DC hoorbaar veel beter wordt.

Deze voeding is werkelijk spectaculair en tilt de AM20DC naar een veel hoger niveau. Dit is de eerste voeding die ons overtuigd heeft dat een stabiele voeding bijdraagt aan een beter geluid. Mensen die ons kennen weten dat wij van meten houden (meten is weten) en wij hebben de FARAD dan ook een week lang uitvoerig met de AM20DC getest en gemeten.

Farad met de Anti-Mode

Een sterk duo

De FARAD Super3 is een extreem stabiele voeding door een uniek design, aangestuurd door een microprocessor. Tot een stroomafname van minimaal 3 A blijft de spanning super stabiel. Waarom is dat zo belangrijk? Wat doet het met de werking van de AM20DC?

Voor een getrouw geluid is een stabiele timing een vereiste. Een stabiele voedingsbron maakt dat de klok in een apparaat ook precieser loopt en dat bij een D/A-conversie de waarden ook precieser en constant zijn. De AM20DC rekent intern met 40 bit en daarvoor is een stabiele voeding van eminent belang om constante waarden te kunnen bereken. Dus, timing en constante waarden maken het signaal beter.

Stevige 12V-aansluiting

Stevige 12V-aansluiting met lage weerstand

De mens is vele malen gevoeliger voor timing dan frequenties. Dat heeft te maken met de psycho-akoestiek. Onze oren zijn géén microfoons, maar in samenwerking met onze hersenen een hypergevoelig instrument. Vooral het begin van een geluid, de aanslag van een geluid, is bepalend voor het herkennen van dat geluid. We hebben slechts 250 ms nodig om de emotionele waarde van het geluid te herkennen (Prof. Swaab, uit "Ons creatieve brein"). Welnu, een stabiele voeding maakt die informatie mogelijk en dat is precies wat we ervaren. Het resultaat is een precieser geluid, stilte is stilte, herkenbaarheid van stemmen en instrumenten is veel beter, omdat de aanvang van geluiden beter hoorbaar is.

Een van de problemen met D/A-omzetting is de 'nul-doorgang', het gebied rond de overgang van stille signalen. Vaak ontstaat er ruis doordat de D/A-omzetting niet constant is. Ook hier speelt de stabiele voeding een belangrijke rol en laat stilte horen waar er ook stilte is.

Wij kunnen de FARAD Super3 dan ook van harte aanbevelen voor bezitters van een AM20DC om hun installatie echt naar een hoger niveau te brengen. Gewoon goed hoorbaar en een hele fijne ervaring. Met de FARAD Super3 wordt de AM20DC een top DAC!

Daarom zijn wij dealer geworden van FARAD power supplies om het aan te kunnen bieden aan onze AM20DC-klanten. Heeft u een AM20DC en wilt u beter geluid, bestel dan de FARAD Super3 bij ons met 10% korting. Deze korting geldt alleen voor bezitters van een AM20DC. Niet goed, geld terug garantie, omdat we overtuigd zijn dat ook u aangenaam verrast zal zijn van deze opwaardering van uw AM20DC. Echt het geld waard.

Iedere FARAD Super3 is handgebouwd in Nederland en uitvoerig getest vóór aflevering. Daarom gebeurt de productie in kleine aantallen, kwaliteit voorop. Reserveer uw exemplaar via Anti-Mode. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor informatie, of bestel hem meteen. Bestelformulier FARAD.

Als u in de buurt van Arnhem bent, kom dan eens luisteren.

Informatie over de Farad vindt u op de Farad website.

Er is zojuist (8 januari 2019) een test verschenen op Alpha Audio over 12V voedingen. De Farad is een echt toppertje met een superlaag ruisniveau.

Wij leveren uiteraard ook de FARAD voor andere apparaten. Leverbare uitgansspanning is 3,3 tot 19 Vdc. Vraag ons naar de mogelijkheden.