Optimaliseer uw stereosysteem met Anti-Mode X4

2erX4 schw silber sm

 

De interactie tussen uw luidsprekers en de luisterruimte is meestal de grootste storende factor in de prestaties van een high-end audiosysteem. Elke luisterruimte creëert fouten van tientallen decibellen of meer. Deze afwijkingen zijn vooral hoorbaar bij de bas- en lage middentonen, waarbij de klassieke akoestische oplossingen geen soulaas meer bieden.

De nieuwe DSPeaker Anti-Mode X4TM voorversterker / DAC / hoofdtelefoonversterker combineert een uitgekiende selectie van audio-elektronica met meer dan een decennium aan expertise in akoestiek en signaalverwerking. Hij is ontworpen met één doel voor ogen: het naar een hoger niveau tillen van wat mogelijk is in stereogeluidsweergave in de huiselijke omgeving.

Het idee van de toonaangevende geautomatiseerde Anti-ModeTM-kamerkalibratie is eenvoudig: de luidsprekers en subwoofers laten samenwerken met de ruimte-akoestiek, in plaats van ermee te botsen, om het best mogelijke geluid te produceren. De voordelen van de antimodus-correctie zijn een sterk verbeterde helderheid, een strakkere en diepere basweergave, de afwezigheid van ongewenste "boominess" en naadloze integratie van de hoofdluidsprekers en subwoofers.

X4 meetset kalibreer vordering


De kalibratieprocedure is geautomatiseerd. Iedereen kan uitstekende resultaten behalen zonder voorafgaande expertise of kennis. Na een korte kalibratie kent Anti-Mode uw luisterruimte tot in de kleinste details en ontwerpt hij aangepaste filters die nodig zijn voor uw unieke ruimte. U zult zeer verrast zijn om te horen wat uw luidsprekers werkelijk kunnen doen!

De Anti-Mode X4 bestrijkt een breed scala aan gebruiksscenario's, gaande van de traditionele "2.0" configuratie met twee luidsprekers tot meer exotische installaties met een aantal subwoofers met meerdere luisterplaatsen optimalisaties. De beste crossoverfrequentie wordt automatisch bepaald voor luidsprekers en subs.

basstilt grafiek


Naast de automatische correctie heeft de gebruiker volledige zeggenschap over uitgebreide toonregelingen en aangepaste filters. De geprefereerde klankkleur kan zelfs in realtime worden aangepast, vanuit uw luisterplaats. Verschillende instellingen kunnen in het geheugen worden opgeslagen voor een snelle herinnering op elk moment. De meeste functies zijn toegankelijk met de meegeleverde volledig aluminium afstandsbediening of met behulp van het besturingsknop op het voorpaneel.

voor na effen


Een moderne, eenvoudig te gebruiken grafische gebruikersinterface is aanwezig. Kamerreactiegrafieken kunnen volledig gedetailleerd worden weergegeven zonder dat er gebruik hoeft te worden gemaakt van personal computers of andere extra apparatuur. Een ingebouwd grafisch ontwerpprogramma is inbegrepen voor alle soorten geluidsverbeteringen.

Drie high-end stereo digitaal-naar-analoog converters (DAC's) besturen de primaire, auxiliary en hoofdtelefoonuitgangen. Gecombineerd met controle van het outputbereik en het selecteren van de beste converters met behulp van een IC-tester, bereiken de XLR-uitgangen een dynamisch bereik van 126dB en een totale harmonische vervorming van minder dan 0,0008%. Zowel de primaire als de auxiliary uitgangen zijn gelijktijdig actief voor luidsprekers en subs, beschikbaar in zowel XLR als RCA. Het signaal van de primaire uitgang wordt ook geleverd als optische en coaxiale SPDIF uitgang.

hoofdtelefoon

De hoofdtelefoonuitgang is beschikbaar om 's nachts te luisteren en wanneer u uw huisgenoten of buren niet wilt storen. Hoofdtelefoonmodus beschikt over een gepatenteerde auralisatietechniek waardoor veel opnamen natuurlijker kunnen klinken en vermoeidheid bij het luisteren wordt verminderd.

Bediening via app

De X4 is ook via een app te bedienen. Iedere tablet of smartphone met Bluetooth kan gebruikt worden. Hiermee heeft u alle belangrijke functies en instellingen binnen handbereik.

bt remote sm

Ingangsaansluitingen zijn er in overvloed, maar liefst tien stuks!

x4 backpanelDe twee stereo RCA en één stereo XLR analoge ingangen bieden SNR + THD van -104dB. Welke audiobron u ook aansluit, met de selectie van het ingangsbesturingsbereik kunt u volledige prestaties behalen. Totaal van zes SPDIF-ingangen en de USB Audio 2.0-invoer ondersteunen tot 192 kHz en DSD64 / DSD128 (op USB).

Het stroomverbruik in standbymodus is slechts 0,5 W, waardoor u zowel geld als het milieu kunt besparen.

X4 2x smU kunt kiezen tussen zwarte / grijze en zilver / zwarte behuizingen om naadloos de Anti-Mode X4 in uw thuissysteem te integreren.

De verkoopprijs van de nieuwe Anti-Mode X4 bedraagt € 3.990,- incl. BTW (2022).

Wilt u eens kennismaken met de X4, maak dan een afspraak in onze luisterruimte, waar wij de diverse mogelijkheden van de X4 kunnen demonstreren.

download button Lees alvast de uitgebreide Nederlandstalige handleiding

REVIEWS

Er zijn twee Nederlandstalige reviews over de X4 verschenen op Hifi.nl:

"DSPeaker Anti-Mode X4 - Een digitale toverdoos", door Ruud Jonker (ook verschenen in Music Emotion)

pdf button sm Ook te downloaden als PDF

"DSPeaker Anti-Mode X4 - Weg met de kamerproblemen", door Jamie Biesemans

 

INRUILAKTIE!!

Voor de bezitters van een AM2.0 Dual Core die een X4 wensen, hebben we een bijzondere -nog nooit vertoonde- aanbieding. Afhankelijk van het jaar dat u de AM20DC heeft gekocht, ontvangt u bij inruil tot 100% van uw aankoopbedrag terug! (Alléén via de website)

Ga naar het bestelformulier inruilactie

Bestel de X4 zonder inruilactie

COMBINATIE-AKTIE

Combineer uw X4 met een eindversterker voor een complete audio-installatie. 8300xp zi front

Wij hebben voor u de Audiolab 8300XP getest in combinatie met de X4. Het is een zeer goed duo gebleken. De 8300XP is een eindversterker met ruim voldoende vermogen, ook om lastige luidsprekers aan te sturen. Tezamen met de akoestiekcorrectie van de X4 geniet u van een zeer mooi geluid. Bij aanschaf van de combinatie X4 en Audiolab 8300XP bieden wij u een aantrekkelijke korting.

link

Productenoverzicht

Anti-Mode 8033Cinema

dspeakerOpt

De Anti-Mode 8033Cinema is het basisapparaat om de nare geluidspieken van uw subwoofer in uw kamer te elimineren. De Anti-Mode 8033Cinema wordt geleverd met bijbehorende meetmicrofoon en stroomadapter. De meetprocedure hoeft u maar één keer uit te voeren. Lees verder...

Anti-Mode 8033SII

Anti-Mode 8033S

De Anti-Mode 8033SII is de opvolger van de succesvolle C-versie. De werking is dezelfde, maar deze SII-versie heeft een aantal belangrijke uitbreidingen, zoals een stereo input, vergulde aansluitingen en een verhoogde frequentiedoorgang tot 250 Hz. Lees verder...

Anti-Mode 2.0 Dual Core

Anti-Mode 2.0 Dual Core

Anti-Mode 2.0 Dual Core is het nieuwe vlaggeschip van DSPeaker. Het is een veelzijdige audioprocessor, gebaseerd op de hooggewaarde techniek van de Anti-Mode 8033. Deze uitvoering kan één paar full-range luidsprekers (of twee subwoofers) corrigeren in een akoestisch imperfecte ruimte en biedt tal van instellingsmogelijkheden om het geluid aan te passen. Lees verder...

MicAmp mkII

micamp

De MicAmp is een kleine microfoonversterker die u kunt gebruiken om met behulp van uw computer geluidsmetingen te doen. Tezamen met de meetmicrofoon van de Anti-Mode 8033C is het een uitstekend instrument om nauwkeurige geluidsmetingen te doen. Er zijn diverse gratis meet- programma's beschikbaar. Daarmee kunt het effect van de Anti-Mode in uw huiskamer grafisch weergeven. Lees verder...

Meetmicrofoon

mic

Bij iedere Anti-Mode 8033C wordt een microfoon meegeleverd met een zeer vlakke karakteristiek. Deze kunt u ook gebruiken voor de MicAmp mkII. Maar als u niet over de Anti-Mode beschikt, kunt de meetmicrofoon los bestellen bij uw MicAmp mkII kit. Lees verder...

Aansluitkabels

dspeakerkabel

De Anti-Mode is ook te gebruiken met twee subwoofers. Maar ook andere combinaties zijn mogelijk, zoals één subwooferaansluiting met twee subwoofers en twee Anti-Modes. Of van een stereo-uitgang naar één Anti-Mode. Voor de diverse aansluitmogelijkheden leveren wij de geschikte kabel. Lees verder...

Ook interlinks (van versterker naar subwoofer of subwoofer naar Anti-Mode) leveren wij op maat zodat u niet met overbodige kabellengte heeft te maken en een nette aansluiting kunt maken.

 

Anti-Mode 8033SII

De Anti-Mode 8033SII is het vervolg op de succesvolle C-versie. De werking is dezelfde, maar deze SII-versie heeft een aantal belangrijke uitbreidingen.

 1. stereo input aansluiting (geen speciale verloopkabel meer nodig). Betere aansluiting voor een stereoversterker zonder lfe-outaansluiting;AM8033S_Detail2_opt
 2. de vier RCA-aansluitingen hebben een goudcoating en steken nu ook uit de behuizing. Zo kunnen alle kwaliteiten interlinks goed aangesloten worden via deze high-end aansluiting;
 3. automatisch in- en uitschakelen met fade-in: zo worden de inschakelpieken onderdrukt. Een aan/uitschakelaar is ook niet meer aanwezig. De Anti-Mode 8033S kan nu eenvoudig via de AC-out van de AVR worden geschakeld;
 4. flexibele keuze voedingsspaning: 9V AC of 12V DC;
 5. dynamisch bereik en signaal-ruisverhouding zijn verbeterd;
 6. frequentiebereik is verhoogd van 160 naar 250 Hz om ook actieve midwoofers aan te sturen, zoals de basmodule van electrostaten.

Hij wordt geleverd met bijbehorende meetmicrofoon en stroomadapter. U hoeft de meetprocedure maar één keer uit te voeren, daarna is de Anti-Mode klaar voor gebruik. Alleen als u de subwoofer op een andere plaats zet, voert u weer eenmalig een nieuwe meting uit. De meting zelf is volledig automatisch: één druk op de knop en een paar minuten later is het klaar!
U kunt de Anti-Mode plaatsen waar u wilt: het apparaat is klein en wordt niet warm.

De Anti-Mode 8033SII wordt geleverd met:

Anti-Mode

 • meetmicrofoon, met 5 m kabel
 • stroomadapter
 • nederlandstalige gebruiksaanwijzing
 • twee jaar garantie
 • uitstekende support

 

Verkooprijs: € 379,- inclusief BTW (2022) (bestelformulier) U betaalt géén verzendkosten.

Voor de aansluiting aan uw subwoofer heeft u minimaal een extra kabel nodig. Meestal volstaat een interlink RCA-RCA, tenzij uw subwoofer en of versterker een andere plug gebruikt. Kijk even bij de aansluitmogelijkheden AM8033 om te bepalen wat u nodig heeft. Wij kunnen diverse kabels leveren, al of niet op maat gemaakt.

 

Technische specificaties

Elektrische gegevens:  
Werkspanning 9V AC of 12V DC
Opgenomen vermogen 1,5 W
Input gevoeligheid lijnniveau (1,0 Vrms min, 1,75 Vrms max)
Fequentiebereik 5 - 250 Hz (-3dB)
Low-pass filter Bessel 12 dB/oct, fc = 250Hz, Q=0,5
Versterking 3,0 dB
Dynamisch bereik >92 dB (ongewogen)
   
Firmware specificaties:  
Anti-Mode-filters 36
Frequentieprecisie < 0,5 Hz
Maximale verzwakking 96 dB
Filter Q-waardebereik ongelimiteerd (32-bit waarde)
Subsonisch filter 10 Hz (gebruikerskeuze)
Rekennauwkeurigheid 32/40-bit waarde
Vertraging 2,7 ms
Correctiegebied 16 - 250 Hz  
Lift filters 20 Hz, 25 Hz, 30 Hz
Extra filters 5 low pass filters, 2 dipool filters


N.B. Specificaties kunnen wijzigen zonder voorafgaande mededeling

MicAmp mkII

De microfoonversterker is bedoeld om geluidsmetigen uit te voeren met professionele nauwkeurigheid, maar tegen een vriendelijke lage prijs.

MicAmp mkII

Bij gebruikmaking van de meetmicrofoon die bij de Anti-Mode 8033 en 2.0 Dual Core wordt geleverd, kunt u uiterst precieze metingen doen en de kamer-akoestiek in beeld brengen. Niet alleen geschikt voor uw subwoofer, maar voor het gehele hoorbare gebied van 10 - 22.000 Hz met een afwijking van slechts +/- 0,2 dB. Die nauwkeurigheid kan worden bereikt omdat er voor de genoemde microfoon een kalibratiebestand geleverd wordt. De MicAmp sluit u aan op de geluidskaart van uw PC of notebook. Op internet vindt u diverse gratis en commerciële meetprogramma's. Mocht u niet over een Anti-Mode beschikken, dan kunt u ook een andere microfoon aansluiten. Maar voor een nauwkeurig c.q. betrouwbaar resultaat, is onze microfoon met kalibratiebestand aan te bevelen.

De microfoonversterker wordt geleverd met:

MicAmp mkII

 • stroomkabel van PC (USB)
 • audiokabel naar PC (3,5 mm jack)
 • twee jaar garantie
 • uitstekende support


Prijs: € 74,- inclusief BTW (bestelformulier)

Bijpassende meetmicrofoon: € 59,- inclusief BTW

U betaalt géén verzendkosten.

Technische gegevens

Technische gegevens:  
Werkspanning 5V
Voeding via USB-kabel
Versterking +33 dB
Frequentiebereik 10 - 22.000 Hz
Nauwkeurigheid +/- 0,2 dB


N.B. Specificaties kunnen wijzigen zonder voorafgaande mededeling